1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Electrische kap tijdens draaiende motor openen.

Discussie in 'Archief' gestart door vwgolfcabriolet, 5 sep 2010.

  1. vwgolfcabriolet

    vwgolfcabriolet Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    27 mei 2010
    Berichten:
    37
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6
    Hier een howto om je kap met een draaiende motor te kunnen openen.
    Zoals iedereen met een electrische kap inmiddels weet is het niet mogelijk de kap te openen met een draaiende motor.
    Dit is een beveiliging van VW zodat je de kap niet tijdens het rijden kan openen.
    Doe dit dus ook niet, ook als het na deze mod wel mogelijk is.
    Ik heb het gedaan omdat ik een hernia kreeg van de sleutelbewegingen die ik moest maken voordat de kap open kon.
    De kap mag NIET geopend worden bij een snelheid BOVEN DE 30 KM/U !!!
    Stapvoets wegrijden (windstil) kan dus geen kwaad.
    Deze mod is zeer uitgebreid beschreven en is heel eenvoudig om te doen.
    Een leek zou dit moeten kunnen.
    Heb je toch een vraag, schroom niet en mail me of plaats een bericht.


    Stap 1.
    Klap de zitting van de achterbank naar voren.
    Druk je hand tussen de zitting en de rugleuning van de achterbank.
    Ik ben in een hoek begonnen.
    Trek voorzichtig de bank naar je toe.
    Let even op de gordelhouders, druk deze anders zachtjes naar beneden.
    [​IMG]
    Mocht dit met te veel kracht gaan klap dan met je andere hand de rugleuning naar voren en naar achteren.
    Door zo te wrikken komt de achterbank gemakkelijker naar voren.
    [​IMG]


    Stap 2.
    Nu de bank naar voren (tegen de voorstoelen aan) geklapt is zie je een zwart kastje op de boden gemonteerd zitten.
    In dit kastje zit de relais geschoven.
    Kijk even goed hoe de relais gemonteerd zit.
    Bij mij staat het cijfer 154 er op zijn kop op geschreven.
    Dit is gemakkelijk te weten voor het terugplaatsen.
    Gebruik een muntstuk of een ander voorwerp om de relais uit zijn voet te schuiven.
    Doe dit om de beurt aan de diverse kanten, dan beschadig je niets.
    Ook nu weer voorzichtig, de pennen van de relais zitten redelijk diep in de houder.
    [​IMG]


    Stap 3.
    Als het goed is ziet het na het demonteren er zo uit.
    [​IMG]


    Stap 4.
    Nu de relais er uit is moet je de juiste polen verbinden.
    Op deze foto's zie je duidelijk welke je moet verbinden.
    Leg de relais voor je met deze afbeelding er naast.
    Verbind de polen met een electradraad.
    Solderen is het beste, ook hier voorzichtig met de warmte hiervan.
    Zorg dat er geen andere polen met elkaar in verbinding komen !
    Hiermee kan de relais beschadigen.
    [​IMG]


    Stap 5.
    Nu gaan we de relaisvoet los halen.
    Deze zit nog op de bodem vast:
    [​IMG]

    Onderaan de voet zit een klem, druk deze naar beneden.
    Je voelt dat de pen naar beneden gaat.
    Druk met je ander hand de houder licht naar achteren (richting de rugleuning van de achterbank).
    Als het goed is kan je de houder nu los klikken.
    [​IMG]


    Stap 6.
    Nu de relais los is zoek je naar de grijze draad.
    Deze heet Pin P, en je hebt net aan de pen van de relais een draad verbonden die hier connectie mee had gemaakt.
    Deze connectie moet voorkomen worden dus trek deze uit de houder met een tang en/of schoevendraaier.
    Zelf vond ik dit het lastigste van de hele klus.
    [​IMG]


    Stap 7.
    Plaats de grijze kabel nu in een loos gat.
    Kijk daarvoor even naar de relais.
    Als je de relais terugplaatst mag hij dus geen connectie maken met de grijze draad.
    Bij mij was de ruimte naast zijn voormalige plaats vrij.
    [​IMG]


    Stap 8.
    Plaats eerst de relais houder weer terug in de bodemplaat en voel goed dat hij vast klikt.
    Plaats vervolgens de relais weer terug in de houder.
    [​IMG]
    Test even of het werkt.
    Druk daarna de bank weer terug zoals je hem ook gemonteerd had.
    Veel plezier met deze eenvoudige mod voor je cabbie.

    Bronnen:
    http://golf-4-cab.de/index.php?option=c ... &Itemid=11
    http://www.golfdrei-cabrio.de/wbb2/thre ... adid=11486
     
  2. Blackbeauty

    Blackbeauty Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    6 mrt 2008
    Berichten:
    3.832
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    36
    Locatie:
    8terhoek
    Moest er niet nog een stekkertje met grijs draadje losgehaalt worden?
     
  3. vwgolfcabriolet

    vwgolfcabriolet Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    27 mei 2010
    Berichten:
    37
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6

    Ja klopt, zal ik nog even in vermelden met een foto.
     
  4. edwing60

    edwing60 Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    4 apr 2010
    Berichten:
    2.065
    Leuk Bevonden:
    20
    Trofeepunten:
    38
    Geslacht:
    Man
    Beroep:
    gynaecoloog
    Locatie:
    naast de buurvrouw
    Type cabrio:
    MK1
    Kleur:
    lc5n
    Bouwjaar:
    1991
    kan dit ook bij een golf mk1????
     
  5. mvm

    mvm Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    22 mrt 2004
    Berichten:
    9.647
    Leuk Bevonden:
    1
    Trofeepunten:
    38
    Beroep:
    Bedrijfswagenmonteur
    Locatie:
    Brummen
    Mooie simpele oplossing zo :D

    Weet je wel zeker dat je geen lekstroom krijgt ? ( dat relais bediend blijft bijvoorbeeld ? )
     
  6. vwgolfcabriolet

    vwgolfcabriolet Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    27 mei 2010
    Berichten:
    37
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6
    Ik heb hem helemaal bijgewerkt en nu staan bij alle stappen de juiste foto's.
    En lekstroom heeft hij niet.
    Zowel de Nederlandse als de Duitse rijders hebben hier geen last van.
    Wat betreft andere modellen.
    De MK3 werkt exact hetzelfde.
    De MK1 weet ik niet maar als deze met het zelfde systeem werkt zal dit ook moeten werken.
    Ik zou zeggen haal even je achterbank los en kijk of er een vergelijkbare relais te vinden is.
     
  7. Peej

    Peej Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    10 apr 2010
    Berichten:
    353
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Locatie:
    Dordrecht
    wat gebeurt er nu dan als je per ongeluk op de knop drukt met de haken nog dicht? of als de kap open is met de hoes erover? is dit allemaal nog beveiligd?
     
  8. Blackbeauty

    Blackbeauty Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    6 mrt 2008
    Berichten:
    3.832
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    36
    Locatie:
    8terhoek
    Nee
     
  9. vwgolfcabriolet

    vwgolfcabriolet Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    27 mei 2010
    Berichten:
    37
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6

    Dit was volgens mij bij mijn auto ook niet beveiligd.
     
  10. co-tje

    co-tje Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    28 mrt 2009
    Berichten:
    97
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6

    JA, met de kap erop is hij nog gewoon beveiligd.
     
  11. Beetlejuice

    Beetlejuice Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    18 dec 2008
    Berichten:
    525
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    niet boven de 10 km opennen anders hou je een leuke kromme kap over :-D
     
  12. LeeJon

    LeeJon Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    216
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Locatie:
    Vlaardingen
    Gok erop dat je dan je pomp verziekt :mrgreen:

    Beveiliging als de hoes erover zit doet de mijne sowieso niet, is dat normaal wel dan?
     
  13. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    die van mij is in orginele staat en gaat niet open met de kaphoes erop
     
  14. arnoudotten

    arnoudotten Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    21 jul 2010
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT
    Locatie:
    Hardenberg
    Bij mijn golf 3 is volgens mij ook alle beveiliging eraf, alleen dan anders.
    Ik kan het dak bedienen zonder de sleutel in het contact, dus heel vervelend als mensen/kinderen
    op knopjes gaan drukken. Volgens mij trekt hij gewoon door, ga het niet proberen, maar ook
    kan ik hem sluiten met de kaphoes erop, pomp loopt dan gewoon.

    Ik zal mijn relais dan ook maar eens bekijken, heb dan liever de veilige kant.
     
  15. co-tje

    co-tje Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    28 mrt 2009
    Berichten:
    97
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6
    Ik heb de bovenstaande aanpassing gedaan. En met de kaphoes erop loopt de pomp niet als ik op het knopje druk, dus nog gewoon beveiligd.
     
  16. LeeJon

    LeeJon Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    216
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Locatie:
    Vlaardingen
    Humz, moet ik het toch maar eens gaan uitvogelen bij mij of er niet een sensor kaduuk is ofzo. Want ik heb het al een paar keer gehad dat ik me kaphoes lostrok :smt005
     
  17. Cabrio4ever

    Cabrio4ever Bezoeker

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    364
    Leuk Bevonden:
    2
    Trofeepunten:
    18
    Geslacht:
    Man
    Beroep:
    IT consultant
    Locatie:
    Schiedam
    Type cabrio:
    MK6
    Kleur:
    Blauw
    Bouwjaar:
    2013
    Ik heb mijn golf 4 ooit nieuw gekocht en kwam er na 4 jaar achter dat bij mij de hoes beveiliging er niet op zit....
    Dus.....
     
  18. co-tje

    co-tje Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    28 mrt 2009
    Berichten:
    97
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6
    Dus........maandag morgen golf ;-)
     
  19. vwgolfcabriolet

    vwgolfcabriolet Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    27 mei 2010
    Berichten:
    37
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6
    Wat voor type je dan een Highline of een Comfortline.
    Of het ligt aan het bouwjaar.
    Ik ga als het een beetje knap weer is even testen.
    Uiteraard zeer voorzichtig.

    Jullie horen.
    Ohh en ik rijd een 1998, volgens mij comfortline.
     
  20. genesis92

    genesis92 Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    29 mei 2006
    Berichten:
    532
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Locatie:
    Spijkenisse
    waar kan ik die vinden iemand een foto van die kaphoesbeveiliging??
     

Deel Deze Pagina